Komárom-Esztergom egynapos kerékpártúra - Jelenlegi ára: 13 500 Ft

2019. december 26., csütörtök

A Duna szlovákiai oldalán tekerjük le a Komárom és Esztergom közti 50 kilométeres távot. Vonattal utazhatsz Komáromba, ahonnan már az irodánk bringáival kelünk át a komáromi Erzsébet-hídon Szlovákiába. Az Eurovelo 6 útvonalán, a Duna töltésén tekerünk egészen Párkányig, ahonnan visszatérünk Magyarországra, Esztergomba. A kerékpárokat a szervező biztosítja, de persze hozhatod a saját járgányodat is.
Találkozás:  délelőtt 09: 30 órakor találkozunk Komáromban, a vasútállomás előtt. Cím: Rákóczi rakpart 1-3. A budapesti Keleti pályaudvarról 08: 10 órakor indul a Claudius InterCity, ami 09: 16-ra érkezik Komáromba. Ha kerékpárt is szeretnél magaddal hozni, akkor a Déli pályaudvarról 07: 20 órakor induló elővárosi vonatot ajánljuk, amellyel 08: 49 órára érhetsz Komáromba.
Komárom-Komarno:  a találkozó, a regisztráció és a kerékpárok kiosztása után teszünk pár próbakört, majd neki is vágunk az 50 kilométeres távnak. Komáromból az Erzsébet-hídon átkelünk Szlovákiába, Komarno városába, ahol rátérünk a kiváló minőségű, Duna-menti kerékpárútra.
Kerékpártúra Esztergomig:  Komárnót elhagyva egy újabb hídon átkelünk a Vág folyó fölött, majd a Duna töltésének tetején bringázunk, követve a Duna folyását. Utunkat legelők és ártéri erdék szegélyezik. Az Eurovelo 6 kerékpárút szlovákiai szakasza nemrégiben készült el és látványos szakaszokkal, közvetlenül a Duna mentén halad Párkány felé. Áthaladunk Dunaradvány településén, majd nemsokára Dunamocs határába érkezünk, ahol egy idilli környezetben épült csárdánál tartjuk az ebédszünetünket. A pihenő után ismét bringára pattanunk és a Duna mentén, néhol árnyat adó területeken haladunk keresztül. Ha átnézünk a Duna felett, a Gerecse csodaszép vonulatát láthatjuk. Áttekerünk Karva falun és hamarosan Párkányba érkezünk. A városhoz közeledve a fenséges Esztergomi Bazilika mutatja az irányt. Párkány sétálóutcáján tartunk még egy pihenőt, majd átgurulunk a Mária Valéria hídon és ezzel megérkezünk Esztergomba. A túránk a vasútállomás előtt ér véget. Táv: 50 km, a túra nehézsége: (***).
Esztergom:  a túra után érdemes felsétálni a Várhegyre, ahol a Duna panorámája fogad; ezután megnézhetjük a Bazilikát, Magyarország legnagyobb egyházi épületét.
Hazautazás:  az esztergomi vasútállomásról 30 percenként indulnak vonatok a budapesti Nyugati pályaudvarra, amikkel kerékpárokat is szállíthatunk.
Bővebb info és foglalás itt: LINK A KERÉKPÁRTÚRÁRA

Jelenlegi ára: 13 500 Ft
Az aukció vége: 2020-01-16 18:36 .

0 megjegyzés: